Niet dromen, maar doen!

De nieuwe jongerenvoorstelling van actrice Jennie Cruz Calvo
Seizoen 2019-2020

Er zijn genoeg redenen waarom je elke dag geen zin hebt om op te staan. Je weet niet wat je wil of kunt doen in het leven. Je weet niet wat de toegevoegde waarde ervan is. Je wordt opgeleefd door je ouders of je omgeving en doet allesbehalve jouw pad te bewandelen. Je wordt al vanaf de middelbare school aangestuurd om te beslissen wat je later wil doen. Voordat je het weet ben je met iets heel anders bezig dan je eigenlijk zou willen.

Wat nou als je een keer wel naar je hart luistert? Als je je dromen voor zich laat spreken? De eindbestemming zullen we nooit weten, maar zelf beslissen welke route je bewandelt, dat kan alleen jij. Links, of rechtsom zal je er komen.

Niet dromen, maar doen is een humoristische solovoorstelling over (uitgestelde) dromen en het volgen van je hart. Jennie Cruz Calvo, is een actrice en al jaren bezig met het ondersteunen van andermans dromen. Dit heeft ze sinds jongs af aan altijd al moeten doen. Continu rekening houden met anderen en nooit haar eigen grenzen mogen opzoeken. In de voorstelling komen vele herkenbare situaties voor. Onder druk gezet door ouders, de chaos vanuit school, werk en de interne dilemma’s komen tot uiting in de voorstelling. De inspiratiebron voor deze solovoorstelling komt uit eigen bodem en is geschreven samen met acteur en theatermaker Karim el Guennouni.

Regie: Karim el Guennouni
Tekst: Jennie Cruz Calvo & Karim el Guennouni
Speler: Jennie Cruz Calvo

Publiek in Niet dromen, maar doen

De doelgroep van deze voorstelling vormen jongeren uit het voortgezet onderwijs. Voor zowel de onderbouw als de bovenbouw. De voorstelling wordt gespeeld door 1 acteur en kan zowel in de klas als in een theater getoond worden. De voorstelling is in oktober 2019 in première gaan.

Mijn routeplanner
Naast de voorstelling bieden we ook een workshop ‘Mijn Routeplanner’. Dit workshop gaat over het realiseren van persoonlijke doelen en dromen.

Waarbij er de volgende vragen gesteld worden:
– Waar sta ik voor?
– Welke kernwaarden draag ik met mee?
– Waar ben ik erg goed in?
– Welke doelen heb ik?
– Wat is de zin van mijn leven?
– Welke route ga ik bewandelen om mijn droom uit te laten komen?

Feiten
Voorstelling
Genre: Humor
Tijdsduur: 45 min
Leeftijd: 12-18 jaar
Aantal toeschouwers
In theater: 50+
In klas: 25-50


Workshop
Doel stellen & nastreven
Tijdsduur: Minimaal 2 uur
Leeftijd: 12-18 jaar
Aantal deelnemers
Minimaal 8
Maximaal 20

Speelperiode: Gehele seizoen op aanvraag.
Voor meer informatie, overleg en reserveringen kunt u contact opnemen met Jennie Cruz Calvo via jennie@cruzcontrol.nl

Klik hier voor de reviews.